USLOVI KORIŠĆENJA

 

AMC – AFRODITE MODE COLLECTION INTERNET PRODAVNICA

Opšti uslovi poslovanja AMC – AFRODITE MODE COLLECTION Internet prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje Društvo za proizvodnju, unutrašnju i spoljnu trgovinu AMC – AFRODITE MODE COLLECTION d.o.o. Beograd – Zemun (u daljem tekstu: “Prodavac”). Opšti uslovi poslovanja Internet prodavnice detaljnije su utvrđeni po oblastima kojima možete pristupiti klikom na željenu oblast, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Republike Srbije i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja. Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Internet prodavnice, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i potrošača.

Internet prodavnica je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda potrošačima. Njime upravlja Društvo za proizvodnju, unutrašnju i spoljnu trgovinu AMC – AFRODITE MODE COLLECTION d.o.o. Beograd – Zemun. Korisnik je osoba koja koristi navedeni sistem, odnosno potrošač u Internet prodavnici.

REGISTRACIJA

Registracijom na ovom sajtu, automatski prihvatate njegove propozicije. Kupovinu možete izvršiti na dva načina:

  • Da biste kupovali kao registrovani korisnik, potrebno je da na stranici „Moj nalog“ u delu „Registracija“ unesete e-mail adresu. Dalje prijavljivanje vršite na stranici „Moj nalog“, u delu „Prijava“, putem dodeljenog korisničkog imena i lozinke koji su Vam stigli na e-mail. Registrovani korisnici imaju mogućnost da jednokratno popune podatke od značaja za dostavu paketa i računa. U slučaju potrebe, u svakom trenutku imate mogućnost da ove podatke izmenite. Kao registrovani član imate mogućnost da u svako doba tražite da se iščlanite, čime će i Vaši podaci biti izbrisani iz naše baze podataka.
  • Kupovina u online prodavnici je moguća i bez registracije. U tom slučaju je potrebno da svaki put uneste podatke od značaja za isporuku paketa i računa.

NAČINI ISPORUKE

Prodavac se obavezuje da kupljenu robu isporuči Potrošaču slanjem robe preko kurirske službe.

Isporuka se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije (pri čemu se ne vrši isporuka na teritoriju AP Kosovo i Metohije).

Za sve porudžbine potrošač se, prihvatajući uslove korišćenja, obavezuje da, na ime troškova isporuke plati iznos od 300,00 din sa PDV-om.

Kuriri D Express-a (eksterna firma koja vrši dostavu robe za nas), pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-16h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportno pakovanje značajno oštećeno i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je, ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bismo ustanovili razlog neuručenja i dogovorili se o ponovnom slanju.

O vremenu dostave Kupac će biti obavešten telefonom od strane kurirske službe.

Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana nakon izvršenja porudžbine. Za robu kupljenu preko Internet prodavnice, rok isporuke je do 7 (sedam) radnih dana od dana prijema porudžbine od strane Prodavca.

U periodu popusta i praznika rok isporuke može biti duži od prethodno navedenog.

Isporuke se ne vrše nedeljom i državnim praznicima.

NAČIN PLAĆANJA

Na našem sajtu možete platiti na sledeće načine:

  • Plaćanje pouzećem – Plaćanje pune vrednosti (navedene u e-poruci o okončanju narudžbenice), plaća se u dinarima (RSD) direktno dostavljaču prilikom preuzimanja pošiljke.
  • Plaćanje kreditnim i debitnim karticama – Online plaćanje se vrši kreditnom/debitnom karticom (privatnom ili poslovnom) – u bezbednim uslovima. Prihvataju se kreditne i debitne kartice VISA (Classic i Electron) i MASTERCARD (uključujući Maestro, ako imaju CVV2/CVC2 kod). Za ispravno obavljanje transakcije putem Corvus Gatewaya morate dostaviti kod kreditne/debitne kartice (sve brojeve iz 4 grupe sa prednje strane kartice, bez razmaka), datum isteka i utisnuta poslednja 3 broja na poleđini kartice, sa vašim potpisom (ti podaci, u zavisnosti od kartice, ne moraju se nalaziti na njoj).
    ms_acc_opt_70_1x.pngmc_acc_opt_70_1x.pngvisa_pos_fc.pngAMERICAN EXPRESS BLUEBOX.pngdina.pngVer-by-VBM-2c-JPG - Copy.jpgsclogo_68x37 - Copy (2).gif

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

PLAĆANJE NA RATE

Moguće je plaćanje na 12 rata platnim karticama izdatim od Banca Intesa ad Beograd. Vrsta kartica: Master, Visa i Amex.

CENE U AMC – AFRODITE MODE COLLECTION INTERNET PRODAVNICI

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Prodavac zadržava pravo izmene cena bez prethodnog obaveštavanja kupaca, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Navedene cene važe samo za kupovinu u Internet prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u maloprodajnim objektima Prodavca.

ODUSTANAK OD KUPOVINE

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga i dodatnih troškova (u daljem tekstu: odustanak od ugovora).

Troškove povraćaja snosi isključivo kupac, osim u slučaju kada je razlog povraćaja greška AMC online prodavnice, kao što su: poslat model, boja ili veličina koju niste naručili ili poslat artikal sa felerom. U slučajevima naše greške robu šaljite isključivo kurirskom službom D Express.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu O073 Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak).

Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu smatra se blagovremenom ukoliko je poslata prodavcu u roku od 14 dana.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu.

Teret dokazivanja da je postupio u skladu sa odredbama ovog uputstva, radi ostvarivanja prava na odustanak od ugovora, je na potrošaču.

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koju vraća, a koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

Kupcu će se povraćaj sredstava izvršiti na sledeći način:

  • Ukoliko je plaćanje izvršeno nekom od platnih kartica (delimično ili u celosti) a bez obzira na razlog vraćanja: AMC – Afrodite Mode Collection d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice
  • Ukoliko je plaćanje izvršeno pouzećem, a bez obzira na razlog vraćanja: AMC – Afrodite Mode Collection d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo uplatom na tekući račun kupca.

PRIMEDBE I REKLAMACIJE

Žalbe, reklamacije i primedbe (na artikle koji su predmet online kupovine) potrošači mogu da izjave:

  • slanjem na elektronsku adresu: prodaja@amcafrodita.rs
  • redovnom poštom na adresu AMC – AFRODITE MODE COLLECTION d.o.o. Beograd – Zemun, Cara Dušana 212, 11080 Zemun (sa naznakom „Za AMC Internet prodavnicu“)

Prodavac će u roku od jednog radnog dana potvrditi da je reklamacija primljena. U roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, prodavac će pisanim ili elektronskim putem obavestiti potrošača o odluci (prihvaćena ili odbijena primedba potrošača u vezi sa saobraznošću artikla) u vezi sa reklamiranim artiklom, kao i o eventualnom načinu rešavanju reklamacije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (popravka ili zamena artikla ili povraćaj novca). Reklamacija će biti rešena u roku od 15 dana od dana prijema reklamacije.

POLITIKA PRIVATNOSTI

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu.

U tom smislu od Vas samo tražimo osnovne podatke koji su nam neophodni za sprovođenje „online“ prodaje, odnosno podatke koje će nam omogućiti da Vas, u skladu sa propozicijama AMC – Afrodite Mode Collection d.o.o. Beograd – Zemun i dobrim poslovnim običajima, informišemo o svemu što može doprineti poboljšanju naše usluge, sa jedne, te povećanju Vašeg zadovoljstva našom uslugom, sa druge strane.

Konačno, svi podaci koje prikupimo kroz „online“ prodaju, uključujući i podatke o proizvodima koje naši kupci traže i kupuju, odnosno stranicama koje posećuju, biće pažljivo analizirani i obrađeni, a isti će biti iskorišćeni za poboljšanje naše ponude kao i izgleda naše stranice, sve u cilju omogućavanja jednostavnije, sigurnije, brže i udobnije kupovine.

Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla, pa se ovim obavezujemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe, niti ćemo iste učiniti dostupnim bilo kom trećem licu. Svi zaposleni su svesni značaja čuvanja tajnosti podataka i odgovorni su za poštovanje ove Politike privatnosti.

Potrošač garantuje za tačnost i istinitost svih informacija poslatih Prodavcu i odgovoran je za pristup svom sistemu i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke.

Potrošač može dati saglasnost Prodavcu da ga obaveštava o svojim novim ponudama, akcijama i sniženjima na broj telefona i e-mail adresu. Potrošač u svakom trenutku, slanjem zahteva u pisanoj ili elektronskoj formi, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenuta obaveštenja.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

ZAVRŠNE ODREDBE

Isporučilac zadržava pravo da može menjati ove uslove bez prethodnog obaveštavanja svojih potrošača. Svaki potrošač prilikom naručivanja proizvoda može proveriti trenutno važeće uslove.